Vildsvinesteg, marineret. (6-8 pers.)
3 kg vildsvineryg
1 flaske rødvin
1 løg
½ selleri
1 gulerod
1 laurbærblad
½ citron
5 peberkorn
enebær
salt
ca. 200 g smør
Kødet aftørres og lægges 2 – 5 dage i den sammenblandede marinade. Stil det koldt og vend kødet af og til. Tag det op, aftør det godt og rids sværen tæt. Gnid stegen med salt, belæg den med tynde skiver smør og steg den i ovnen ved 200 grader i ca. 2½ – 3 timer. Dryp med stegesmørret og spæd med den siede marinade. Skyen sies og skummes, hvorefter den koges kraftigt ind, om nødvendigt jævnes den lidt. Vildsvinesteg serveres med kogte kartofler og smørdampet rosenkål eller med rødkål og gratineret kartoffelmos. Vildsvineskinke tillaves på samme måde.