Snepper Stegte med Sneppebrød

Snepper, stegte, med sneppebrød

Tidligere praktiserede man en temmelig omstændelig opsætning af disse fugle, der blev stegt med hovedet på. I dag behandles snepperne som andet fuglevildt – dog gemmes indmaden og anvendes til sneppebrød.

4 snepper

salt, peber

4 skiver fersk spæk

smør

vildtsky

piskefløde

indmad fra snepperne

De istandgjorte snepper aftørres omhyggeligt, strøs med salt samt peber og ombindes med spækskiverne. Brunes i rigeligt smør og steges derefter i 20 min. Kogende vildtsky hældes ve, sammen med piskefløde. Steger videre endnu ca. ½ time og tages derpå op. Mere piskefløde hældes i gryden, saucen koger lidt ind, hvorefter den smages til. Når bånd og spæk er fjernet fra fuglene, anrettes de med sneppebrød.

Sneppebrød

Lever, kråse og hjerte

1 lille skive fersk spæk

1 spsk. hakket persille

100 g finthakkede champignoner

smør

rødvin

2 skiver formbrød

salt og peber

8 skiver formbrød

Indmaden hakkes fint og blandes med finthakket spæk, hakket persille, hakkede champignoner herefter ristes det hele i en god klump smør. Tilsættes lidt rødvin, samles med krummen af 2 skiver formbrød, krydres med salt og peber og tages fra varmen. Otte skiver formbrød udstikkes og ristes på panden i smeltet smør. Farsen spredes på brødskiverne, brødene stilles på bagepladen dækket med bagepapir og glaseres 3 – 4 min. i en varm ovn. Snepperne anrettes på et varmt serveringsfad med lidt sauce hældt over, garneres med de varme sneppebrød og en portion brøndkarse.