Lammebov, farseret. (6-8 pers.)
1 lammebov med skank
salt og peber
ca. 50 g smør
Fyld:
1 stort løg
4 skiver bacon
2 dl. Frisk brødkrumme
1 spsk. Hakket persille
timian og salvie
1 æg
ca. 3 dl. Suppe eller grønsagsvand
Gnid lammeboven med salt og peber, før en skarp kniv ind langs benet og lav en lomme til fyldet. Hak løget, giv det er opkog i saltvand og hæld vandet fra. Bland løget med hakket bacon, franskbrødkrumme, persille, æg og 1 spsk. Klippet frisk timian og salvie. Er krydderurterne tørrede, skal der kun bruges 1 – 2 tsk. Fyld farsen i kødet og sy lommen. Læg lammeboven på bradepandens rist på ovnens miderste ribbe, læg smørskiver over og hæld væde ved. Steg til kødet er mørt i ca. 2 timer ved 175 grader og dryp flere gange. Hvis der er fyld til overs, kan det formes til boller og steges med de sidste 30 min.Jævn den affedtede sky.
Serveres med kogte ærter eller grønne bønner, pillekartofler og saucen.