Lammekoteletter

Lammekoteletter (4 pers.)

Ca. 1 kg lammekam (4 store eller 8 små koteletter)

Ca. 50 g smør

Salt og peber

Lammekoteletter kan udskæres med 2 ben, for at stykkerne ikke skal blive for små og tynde. Ved tilberedningen skæres det ene ben væk og koteletten bankes let ud med hånden. Den yderste del af koteletbenet kan skrabes fri for kød så skaftet er rent. Papirmanchetter kan sættes på efter stegningen. Smørret brunes på pande og koteletterne steges heri ved god varme, ca. 3 minutter på hver side.

Lammekoteletter kan varieres på flere måder:

1.

Koteletterne kan paneres i æg og rasp eller i en blanding af rasp, hakket persille, hakket løg, salt og peber.

2.

Skær en ”lomme” i hver kotelet, fyld den med svampe, ristede sammen med lidt løg og luk med en kødpind, steg koteletterne som sædvanligt.

3.

Brun koteletterne på den ene side, læg dem med den brune side nedad i ildfast fad. Rør en tyk, afbagt hvid grundsovs op med lidt fløde og tilsæt ristede champignons. Læg en skefuld af denne stuvning på hver kotelet, drys med reven ost og dryp med smeltet smør. Stil fadet i varm ovn, ca. 250 grader eller under grill 5-10 minutter, til osten er smeltet og gylden. Garner med ristede tomatskiver og strimler af grøn peber, ristede i smør. Serveres med løse ris eller flüte. TIPS: Til lammekoteletter passer så godt som alle slags kogte grønsager, ligesom også små, nye, kogte kartofler, agurkesalat og grøn salat smager godt hertil. I øvrigt kan følgende variationer af tilbehør foreslås:

1)stuvet spinat

2)aspargesstuvning med rejer

3)en skive kogt skinke lægges under hver kotelet og en skive tomat lægges over og pyntes med en smørkugle, trillet i hakket persille.