Lammehoved Grilleret

Lammehoved, grilleret

Der beregnes ½ lammehoved pro persona.

Bed slagteren flække hovedet og tage øjnene ud. Tag hjerne og tunge ud og rens hovedet grundigt, især øre- og næsegang, før det lægges i koldt vand 1-2 timer. Så børstes og skylles hovedet godt, før det koges i letsaltet vand, til kødet er mørt uden at falde fra benene, 1½ – 2 timer. Det skal koges, til både hoved og tunge let lader sig flå. Efter kogningen skrabes og flås hovedet, og gane og øregang fjernes. Tungen flækkes på langs, og den og det kogte hoved pensles med æg eller æggehvide, før det vendes i rasp, blandet med salt, peber og hakket persille. Brun det i smør i gryde eller pande, evt. i en godt varm ovn, ca. 225 grader. Ved ovnstegning overhældes hovedet med brunet fedtstof. Tungen serveres med og også hjernen kan koges og grilleres.

Grilleret lammehoved serveres med brød, smør og agurkesalt eller med kogte eller stuvede fine grønsager som asparges, spinat, grønærter eller blomkål. Små persilleduske kan brunes i smør og hældes over hovedet ved anretningen.