Torsk. Braiseret (6 pers.)
Der kan bruges kuller, kulmule, lange og sej.
2 dl. hakket porre
1 dl. hakket løg
2 fed hvidløg, finthakket
50 gr. smør
1 pakke frossen kørvel ell. 190 gr. frisk
12 perleløg
1½ kg torsk i skiver
1½ dl. hvidvin
6 skiver citron
2 tsk. salt
2 dl. creme fraiche
Retten tilberedes i en stor pande med lidt høj kant eller et såkaldt braiseringsfad. Hakket porre, løg og hvidløg svitses i panden med 50 gr. smør. Frossen kørvel optøes over svag varme. Perleløgene koges i 5 min. i letsaltet vand. Torsk i skiver lægges ovenpå grønsagerne. Tilsæt kørvel (lægges i bughulen) perleløg samt hvidvin, citronskiver og salt. Dampes under låg i 20 min. 2 dl creme fraiche røres op med lidt af fiskekraften. Hældes over fisken, blandes forsigtigt, så fisken ikke går i stykker. Serveres i panden med løse ris. Tilberedes retten med karpe, bliver den endnu bedre.