Marineret helleflynder i grønt. (4 port.)
600 gr. helleflynder i skiverà 3 – 4 cm tykkelseMarinade:¾ dl. olie¼ dl. citronsaft½ tsk. salt3 spsk. fintklippet brøndkarse2 spsk. fintklippede dildFintklippet purløg2 spsk. finthakkede løgHelleflyderen lægges i et ildfast fad og overhældes med marinaden. Fisken henstår 45 – 60 min. i køleskab. Tilberedes i forvarmet ovn ved 225 grader i 15 – 20. Det er vigtigt, at det ildfaste fad netop passer til fisken. Folie kan anvendes i stedet for ildfast fad. Variation:
Til krydring kan i stedet for urterne anvendes:½ tsk. paprika1/8 tsk. stødt chilis3 spsk. finthakket rød peber1 dl. hakket løgDe 4 sidstnævnte ingredienser ovenfor udgår da.
Dyrk dine egne chilier. De har et bred udvalg chilifrø og chiliplanter hos Chilish.com