Stenbider i gelé. (5-6 pers.)
Stenbider i gelé blev ofte serveret på påskens frokostbord.
ca. 800 g stenbiderfilet
lever, mælke- og sugeskive
Til kogning:
6 dl. vand
½ spsk. groft salt
1 løg
1 gulerod
1 porre
1 – 2 laurbærblade
6 – 8 hele peberkorn
6 blade husblas
1 citron
Bring vand med salt i kog. Kom pillede, skivede løg, skivet gulerod og porre samt laurbærblade og hele peberkorn i. Lad det koge i 5 min. Kom fiskefileterne i det kogende vand og kog dem ved svag varme i 10 – 15 min. Lever, mælke og sugeskive koges for sig i letsaltet vand i 10 min. Lad fiske svale lidt i kogelagen. Tag den op med en hulske. Pil fiskekødet fra de bruskagtige ben i så store flager som muligt. Tag lever, mælke- og sugeskive op og skær det i mindre stykker. Læg husblasen i koldt vand 5 min. Si kogelagen og mål ½ liter af. Bring lidt af den til kogepunktet. Knug husblasen fri for vand og kom den i den koghede lage – husblasen smelter med det samme. Kom lidt af lagen i en randform. Lad det stivne. Kom derefter fiskestykker, lever, mælke- og sugeskive skiftevis i formen. Hæld resten af den afkølede lage over, så den dækker al fyldet. Sæt randen koldt mindst 5 timer eller til den er helt stiv. Vend den ud på serveringsfadet og kom citronbåde i midten. Groft rugbrød eller landbrød spises til.