Sildefrikasse. (4 pers.)
En ret som var meget almindeligt før i tiden, da sild var billig mad.
¾ kg sildefileter
3 – 4 gulerødder (300 g)
2 persillerødder (ca. 300 g )
300 g små grønne bønner
150 g bælgede ærter
Sovs:
3 spsk. smør
3 spsk. mel
½ liter af grønsagsvandet
salt og peber
1 bdt. persille
Skær de skrællede, skyllede gulerødder og persillerødder i små terninger og del bønnerne. Kog grønsagerne møre i letsaltet vand. Tag dem op og hold dem varme. Del hver sildefilet én gang., lad dem koge få minutter i grønsagsvandet. Tag dem op med en hulske og anret på et varmt serveringsfad. Sovs: Smelt smørret og rør det sammen med melet. Spæd med grønsagsvandet og lad det koge igennem nogle minutter. Bland grønsagerne i og smag til med salt og peber. Hæld det over sildestykkerne og drys med hakket persille.