Rugbrød uden Surdej

Rugbrød uden surdej. (2 brød)

Her en opskrift på et hurtigbagt rugbrød med gær og uden surdej.50 g gær1 liter vand2 spsk. salt1½ spsk. sirup350 g knækkede rugkerner (ca. 6 dl.)800 g groft rugmel (ca. 13 dl.)200 g hvedemel (3½ dl.)Til pensling:Smeltet smørRør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen undtagen hvedemel. Lad blandingen hæve tildækket 1 time. Ælt hvedemelet i. Del dejen i to portioner og form dem til brød. Kom dem i smurte bageforme, 1½ liter hver. Sæt brødene til hævning i ca. 2½ time. Bag ved 185 – 190 grader i 1 ¼ time. Tag brødene ud af formene, straks efter de er bagte, og læg et rent viskestykke omkring. Skær først af dem næste dag.