Chokoladebudding

Chokoladebudding. (4 pers.)

5 blade husblas

150 g mørk chokolade

1 dl. kaffe

½ liter mælk

1 stang vanille

2 æggeblommer

3 spsk. sukker

2½ dl. piskefløde

Tilbehør:

Flødeskum

Læg husblasen i koldt vand i 5 min. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den sammen med den flækkede vanillestang i mælk og kaffe i en gryde. Pisk æggeblommer og sukker godt sammen. Hæld den koghede chokoladeblanding i, mens der piskes. Hæld cremen tilbage i gryden og bring den i nærheden af kogepunktet, mens der piskes – cremen må ikke koge, så skiller den. Knug husblasen fri for vand og kom den i den varme chokoladeblanding, mens der piskes – den smelter med det samme. Lad cremen svale af til den bliver halvstiv. Pisk fløden til skum og vend den i den halvstivnede chokoladeblanding. Kom det hele i en serveringsskål og lad buddingen stivne på et koldt sted. Serveres med flødeskum.

Tilbage