Chokoladebudding. (4 pers.)
5 blade husblas
150 g mørk chokolade
1 dl. kaffe
½ liter mælk
1 stang vanille
2 æggeblommer
3 spsk. sukker
2½ dl. piskefløde
Tilbehør:
Flødeskum
Læg husblasen i koldt vand i 5 min. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den sammen med den flækkede vanillestang i mælk og kaffe i en gryde. Pisk æggeblommer og sukker godt sammen. Hæld den koghede chokoladeblanding i, mens der piskes. Hæld cremen tilbage i gryden og bring den i nærheden af kogepunktet, mens der piskes – cremen må ikke koge, så skiller den. Knug husblasen fri for vand og kom den i den varme chokoladeblanding, mens der piskes – den smelter med det samme. Lad cremen svale af til den bliver halvstiv. Pisk fløden til skum og vend den i den halvstivnede chokoladeblanding. Kom det hele i en serveringsskål og lad buddingen stivne på et koldt sted. Serveres med flødeskum.
Tilbage