Fars-ret med champignonssauce. (4 port.)
½ kg hakket oksekød eller ½ kg hakket okse- og flæskekød
1 dl. rasp
1 dl. vand
1 dl. piskefløde
30 gr. margarine
1 æg
½ løg
1 bdt. persille
salt og peber
Sauce:
½ liter mælk eller fløde
300 gr. champignon
60 gr. margarine
50 gr. mel
Raspen lægges i blød i vandet. Riv det ½ løg. Kødet, den opblødte rasp, løg, fløde og 1 æg blandes. Farsen røres godt. Krydder med salt og peber. Persillen hakkes og drysses på et spækbræt. Farsen formes og vendes i persillen og lægges i et smurt ovnfast fad. Pensl med lidt smeltet margarine. Stegen indsættes i kold ovn på midterste ribbe. Termostaten sættes på 170 grader og steger i ca. 75 min.
Sauce: Champignon ristes i gryden med 60 gr. margarine. 50 gr. mel kommes ved, spædes med mælk eller fløde.