Farsret med champignonsause

Fars-ret med champignonssauce. (4 port.)

½ kg hakket oksekød eller ½ kg hakket okse- og flæskekød

1 dl. rasp

1 dl. vand

1 dl. piskefløde

30 gr. margarine

1 æg

½ løg

1 bdt. persille

salt og peber

Sauce:

½ liter mælk eller fløde

300 gr. champignon

60 gr. margarine

50 gr. mel

Raspen lægges i blød i vandet. Riv det ½ løg. Kødet, den opblødte rasp, løg, fløde og 1 æg blandes. Farsen røres godt. Krydder med salt og peber. Persillen hakkes og drysses på et spækbræt. Farsen formes og vendes i persillen og lægges i et smurt ovnfast fad. Pensl med lidt smeltet margarine. Stegen indsættes i kold ovn på midterste ribbe. Termostaten sættes på 170 grader og steger i ca. 75 min.

Sauce: Champignon ristes i gryden med 60 gr. margarine. 50 gr. mel kommes ved, spædes med mælk eller fløde.