Kalvefrikassé. (4 pers.)
1½ kg kalvekød, bov eller bryst
3 tsk. salt pr. liter kogevand
3 – 4 gulerødder
3 – 4 porrer
1 blomkålshoved
250 g bælgede ærter
Suppevisk af:
Porretop og persille
Sovs:
3 spsk. smør
3 spsk. mel
½ liter suppe
1 bdt. persille
Kom kødet i gen gryde og hæld så meget vand på, at det netop er dækket heraf. Bring i kog og skum suppen. Tilsæt grønsagerne undtagen blomkål og ærter. Kom suppevisken i. Tag grønsagerne op når de er kogte. Kog kødet, til det er mørt, ca. 1½ time i alt. Skær grønsagerne i små stykker. Del blomkålen i små buketter. Kog blomkål og ærter til sidst i lidt af suppen. Varm de øvrige grønsager heri. Smelt smørret og rør det sammen med melet. Spæd med siet suppe, lidt ad gangen. Kog stuvningen igennem nogle min. og smag til med slat og peber. Skær kødet i pæne skiver og anret det på et varmt fad. Fordel grønsagerne over og hæld sovsen herpå. Drys med finthakket persille.
Tips: Små, nye kartofler kan kommes i retten, ligesom det smager godt med kogte aspargesstykker, hvide eller grønne.
Tilbage