Kalve eller okseskank

Kalve- eller okseskank.

4 skiver kalveskank (à 400 g)

25 g smør

2 zittauerløg i både (150 g)

3 dl. små persillekviste

6 fed hvidløg i halve

1 tsk. groft salt

10 hele peberkorn

2 dl. rødvin

2 dl. grønsagsbouillon

Sauce:

4 dl. stegesky fra kalveskanken

12 hele chalotteløg (175 g)

¼ liter piskefløde

maizena/mælk

Skær 3 – 4 snit i kanten af hver kalveskank. Lad smørret gyldne i en stegegryde, og brun kødet ad 2 gange. Læg løg, persille, hvidløg, salt og peber ned mellem kødet i stegegryden. Hæld rødvin og grønsagsbouillon ved. Lad kødet koge ved svag varme og under låg i 1 ¾ – 2 ¼ time, til kødet er mørt. Vend det et par gange under kogningen. Tag kødet op af gryden og hold det varmt.

Sauce: Si stegeskyen over i en gryde og kog den ind uden låg til ca. 3 dl. (ca. 3 min.) Tilsæt chalotteløg og piskefløde. Kog saucen ved svag varme og under låg i ca. 7 min. Tilsæt maizena udrørt i lidt mælk under omrøring og kog saucen godt igennem i ca. 1 min. Smag til.