Kalv i kørvel. (4 pers.)
1 kg kalvebryst
vand
1 laurbærblad
et par stilke persille
1 stilk timian
1 løg
1 spsk. salt
3 spsk. smør
3 spsk. mel
½ liter suppe
1 æggeblomme
1½ dl. fløde
1 bdt. finthakket kørvel
salt og peber
Hvis man vælger spidsbryst, får man et mere reelt og kødfyldt stykke kød. Retten kan også tilberedes med kalvebov, kogetiden er så en anelse kortere.
Kom kødet i en gryde med så meget vand, at det lige dækker. Bring i kog og skum suppen. Tilsæt salt, krydderier og det ituskårne løg. Lad kødet småkoge i 1½ – 2 timer, eller til det er godt mørt. Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med melet. Spæd med ½ liter af den siede suppe. Lad det koge godt i nogle min. Pisk fløden sammen med æggeblommen. Pisk lidt af den varme sovs i. Hæld det tilbage i gryden. Varm sovsen igennem – den må ikke koge, så skiller den. Bland den hakkede kørsel i og smag til med salt og peber. Skær kødet i passende stykker eller skiver og anret det i et halvdybt fad. Hæld sovsen over. Små, kogte kartofler kan serveres til.