Gammeldags kalvesteg i gryde

Gammeldags kalvesteg i gryde. (6 pers.)

1 kg kalvetykkam, yderlår eller inderlår.

salt og peber

50 g smør

½ kg små skalotteløg

½ kg champignoner

2½ dl bouillon

2 dl piskefløde

jævning

Gnid kødstykket med salt og peber. Pil løgene og rens champignonerne. Smelt ca. halvdelen af smørret gyldent i en stegegryde. Brun kødet på alle sider. Tag det op. Brun herefter de pillede løg. Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt halvdelen af bouillonen. Lad kødet stege ved jævn varme ½ time. Vend det og steg yderligere ½ time, eller til det er færdigstegt. Skal stegen være hel gennemstegt, skal et kød termometer vise 70 grader. Rist champignonerne i resten af smørret i en lille gryde. Tag stegen op af gryden. Kom resten af bouillonen i sammen med fløden. Bring i kog og jævn til sovs. Skær kødet i ensartede skiver og anret det sammen med løg og champignoner. Byd sovsen til sammen med små, kogte kartofler.