Kalvebov, grydestegt. (4 pers.)
Få slagteren til at udbene et stykke af en kalvebov, eller brug tykkam til denne grydesteg.
1 stykke udbenet og rullet kalvebov på ca. 1 kg
salt og peber
2 tsk. tørret merian (kan udelades)
3 – spsk. majsolie
3 spsk. smør
1 løg delt i kvarter
3 – 4 snittede blegselleristilke
krydderurtebuket af persille, laurbærblad og timian
2 dl. lys bouillon (f.eks. hønsebouillon)
2 dl. hvidvin
1 – 2 dl. fløde
jævning
Gnid kalveboven med salt, peber og merian. Brun den på alle sider i smør
og olie i en stegegryde. Kom grønsager og krydderurtebuket i. Dæmp varmen og hæld halvdelen af bouillonen og vinen ved. Lad boven stege ved svag varme under låg i ca. 2 timer – dog alt efter tykkelse, spørg slagteren. Vend stegen, når halvdelen af stegetiden er gået. Tag bovstegen op af gryden og lad den trække under folie i et kvarter. Si væden over i en mindre gryde og hæld resten af bouillonen og vinen i. Lad det koge igennem. Tilsat fløde og jævn til sovs. Server grønne bønner til. Stegen skæres i pæne skiver og serveres med sæsonens grønsager.