Kalvebov grydestegt

Kalvebov, grydestegt. (4 pers.)

Få slagteren til at udbene et stykke af en kalvebov, eller brug tykkam til denne grydesteg.

1 stykke udbenet og rullet kalvebov på ca. 1 kg

salt og peber

2 tsk. tørret merian (kan udelades)

3 – spsk. majsolie

3 spsk. smør

1 løg delt i kvarter

3 – 4 snittede blegselleristilke

krydderurtebuket af persille, laurbærblad og timian

2 dl. lys bouillon (f.eks. hønsebouillon)

2 dl. hvidvin

1 – 2 dl. fløde

jævning

Gnid kalveboven med salt, peber og merian. Brun den på alle sider i smør

og olie i en stegegryde. Kom grønsager og krydderurtebuket i. Dæmp varmen og hæld halvdelen af bouillonen og vinen ved. Lad boven stege ved svag varme under låg i ca. 2 timer – dog alt efter tykkelse, spørg slagteren. Vend stegen, når halvdelen af stegetiden er gået. Tag bovstegen op af gryden og lad den trække under folie i et kvarter. Si væden over i en mindre gryde og hæld resten af bouillonen og vinen i. Lad det koge igennem. Tilsat fløde og jævn til sovs. Server grønne bønner til. Stegen skæres i pæne skiver og serveres med sæsonens grønsager.