Ovnbraiseret kål. (4 pers.)
1 lille hvidkålshoved
3 gulerødder
4 porrer
3 – 4 mellemstore løg
1 persillerod
¼ selleriknold
2 madæbler
8 – 10 pølser
1 liter lys bouillon og æblemost
salt og peber
1 dusk timian
2 laurbærblade
45 – 50 g smør
Skær rodskive og stok fra hvidkålen og del kålen i store stykker. Skær de øvrige, rensede grønsager i mindre stykker og kom alt i et ovnfast fad eller lille bradepande. Drys med salt og peber og læg timian og laurbærblade ved. Hæld væden i fadet, så alle grønsager næsten er dækket heraf. Fordel smørklatter på stykker, der stikker op over væden. Sæt fadet i ovnen ved 175 grader i en time og kom pølserne i retten den sidste halve time – dæk evt. med folie, hvis grønsagerne synes for mørke.