Ovnbraiseret kål

Ovnbraiseret kål. (4 pers.)

1 lille hvidkålshoved

3 gulerødder

4 porrer

3 – 4 mellemstore løg

1 persillerod

¼ selleriknold

2 madæbler

8 – 10 pølser

1 liter lys bouillon og æblemost

salt og peber

1 dusk timian

2 laurbærblade

45 – 50 g smør

Skær rodskive og stok fra hvidkålen og del kålen i store stykker. Skær de øvrige, rensede grønsager i mindre stykker og kom alt i et ovnfast fad eller lille bradepande. Drys med salt og peber og læg timian og laurbærblade ved. Hæld væden i fadet, så alle grønsager næsten er dækket heraf. Fordel smørklatter på stykker, der stikker op over væden. Sæt fadet i ovnen ved 175 grader i en time og kom pølserne i retten den sidste halve time – dæk evt. med folie, hvis grønsagerne synes for mørke.