Gammeldags stegt kalvehjerte og knuste hjerter. (4 pers.)
1 kalvehjerte
1 – 2 syrlige æbler
150 g stenfri svesker
mel, salt og peber
fedtstof til bruning
5 – 6 hele peberkorn
2 laurbærblade
2 gulerødder
2 porrer
¼ selleri
½ liter suppe, bouillon eller vand
1½ dl. fløde
jævning
Rens hjertet og skær større årestammer væk. Fyld hjertet med skrællede, fintskårne æbler og svesker. Bind omkring med bomuldsgarn. Vend hjertet i mel tilsat salt og peber og brun det herefter i fedtstof i en gryde. Spæd med bouillon eller suppe og kom laurbærblade og hele peberkorn ved. Krydr med salt. Lad det snurre under låg i et par timer, eller ril det er godt mørt. Tag grønsagerne op sammen med hjertet. Kom fløden i. Kog igennem og jævn til sovs. Skær hjertet i pæne skiver ved serveringen og hæld lidt af sovsen over. Kogte grønsager serveres til sammen med kartoffelmos.
Knuste hjerter:
… er en slags andendags-hjerter, hvor resterne af det stegte hjerte køres gennem kødmaskinen. Kom det tilbage i gryden sammen med resten af sovsen og evt. nogle ærter eller andre fintsnittede, kogte grønsager. Varm igennem og smag til.