Gedekølle (5 – 10 pers.)
Gedekøllen varierer ofte i størrelse efter kiddets alder, race og udskæring. De vejer mellem 1,2 -2 kg.
Ovnstegning er den mest anvendte serveringsform af gedekølle. Køllen gnides med groft salt, peber og eventuelt også med hvidløg. Lægges i en bradepande. Brun køllen ved 225° i ca. 15 min. Læg eventuelt andre krydderier, tomater eller lignende i bradepanden, og steg videre ved 150-170° i 1 1/4 – 1 3/4 time, afhængigt af hvor rosa man ønsker kødet. Ved brug af stegetermometer skal stegningen stoppes ved 66°.
Lad køllen hvile (evt. indpakket i alufolie) i ca. 20 minutter efter stegningen. Så samler saften sig, og kødet bliver ensfarvet rosa. Da gedekød er meget magert opnås det bedste resultat ved langsom stegning, så det ikke bliver stegt tørt.
Tilbage