Gedekoteletter (4 pers.)
4 gedekoteletter
1 flaske rødvin
peberkorn
Timian
200 gram skalotteløg
Smør
1 spsk. mel
½ dl. fløde
1 knoldselleri
Mælk
Raps
dild
salt og peber
Koteletterne lægges i et fad og tilsættes ½ flaske rødvin med knuste peberkorn og timian. Koteletterne trækker et par timer, for at vinen kan trænge ind i kødet. Skalotteløg hakkes og brunes i smør. Derefter blendes de med mel og fløde. Kog knoldselleri i vand og mælk og lad det dryppe af. Del sellerien i 4 dele og halver dem. Selleriene ristes på en pande. Vend koteletterne i raps tilsat salt og peber. Steg dem ca. 3 minutter på hver side. Koteletterne anrettes på hvert sit stykke selleri. De blendede skalotteløg hældes over koteletterne og pyntes med dild. Kog panden af med rødvin og server dette som sauce.
Tilbage