Lammesteg, peberrodspækket. (8 port.)
1 lammekølle eller lammeryg på 1½ – 2 kg
2 tsk. salt
2 drys sort peber
2 tsk. rosmarin
Peberrodsmør:
3 spsk. smør
3 spsk. friskrevet peberrod.
Begynd med peberrodsmørret. Bland smør og peberrod. Form det til en tynd rulle. Læg den i fryseren et stykke tid, så smørret stivner. Skær flere ret dybe snit i lammestegen. Læg peberrodsmør i snittene. Gnid kødet med salt, peber og rosmarin. Steges i ovn ved 175 grader. Beregn stegetiden til 1½ – 2 timer. Stegetermometret skal vise 70 – 75 grader.
Sauce:
5 dl. stegesky og bouillon
3 spk. hvedemel
2 dl. piskefløde
1 dl. hakket persille
2 spsk. hakket frisk kørvel eller 2 tsk. tørret kørvel
salt og sort peber
3 – 4 spsk. frisk revet peberrod
Si stegeskyen og spæd op med bouillon til 5 dl. Rør fløden ud i melet. Pisk blandingen ned i bouillonen. Tilsæt kryddergrønt. Lad saucen koge i ca. 5 minutter. Smag til med salt, peber og revet peberrod. Skær kødet i tynde skiver. Serveres med saucen og kogte grønsager.
Tilbage