Lammesteg peberrodspækket

Lammesteg, peberrodspækket. (8 port.)

1 lammekølle eller lammeryg på 1½ – 2 kg

2 tsk. salt

2 drys sort peber

2 tsk. rosmarin

Peberrodsmør:

3 spsk. smør

3 spsk. friskrevet peberrod.

Begynd med peberrodsmørret. Bland smør og peberrod. Form det til en tynd rulle. Læg den i fryseren et stykke tid, så smørret stivner. Skær flere ret dybe snit i lammestegen. Læg peberrodsmør i snittene. Gnid kødet med salt, peber og rosmarin. Steges i ovn ved 175 grader. Beregn stegetiden til 1½ – 2 timer. Stegetermometret skal vise 70 – 75 grader.

Sauce:

5 dl. stegesky og bouillon

3 spk. hvedemel

2 dl. piskefløde

1 dl. hakket persille

2 spsk. hakket frisk kørvel eller 2 tsk. tørret kørvel

salt og sort peber

3 – 4 spsk. frisk revet peberrod

Si stegeskyen og spæd op med bouillon til 5 dl. Rør fløden ud i melet. Pisk blandingen ned i bouillonen. Tilsæt kryddergrønt. Lad saucen koge i ca. 5 minutter. Smag til med salt, peber og revet peberrod. Skær kødet i tynde skiver. Serveres med saucen og kogte grønsager.

Tilbage