Kotelet-Havkat

Koteletfisk – havkat (4 port.)

1 kg koteletfisk

Kogelage:

2 liter vand

2 spsk. salt

1 spsk. eddike

3 laurbærblade

6 peberkorn

1 lille løg

Til stegning:

ca. 75 g smør/margarine

Koteletfisk er flået når man køber den. Kødet er fast, velsmagende og uden mange ben, og fisken er velegnet til både kogning (ca. 20 min.) og stegning. Efter rensning og saltning skæres fisken i skiver. Kogt

koteletfisk serveres med citron-, tomat-, hollandaise- eller champignonsovs og kogte kartofler. Stegt

koteletfisk – bør helst paneres i mel, æg og rasp, da kødsaften ellers let render ud under stegningen. Stegt koteletfisk serveres med kold eller varm kartoffelsalat eller kogte kartofler eller grønsager og remoulade, sauce verte, ymer-, creme fraiche eller flødetomatsovs.

Tilbage