Suder
Suder
Vand
Salt
evt. Bouillon
et par Løg
5 – 6 Peberkorn
1 Laurbærblad
Margarine
Salt
Eddike
Sukker
Mel
Margarine
ristet Franskbrød
Disse anvendes mest kogte, men må, før Indvoldene tages ud, skylles i hedt Vand, for at Slimen kan komme af; de skrabes, rengøres og vaskes godt udvendig og indvendig i koldt Vand, skæres i Stykker og strøes med Salt, hvori de står en Time. Vand, og om man har lidt Bouillon, sættes over Ilden, men ikke mere, end det kan stå over Fisken; heri kommer man et Par Løg, 5 – 6 Peberkorn, 1 Laurbærblad, lidt Margarine, Salt, Eddike og ganske lidt Sukker; når det koger, kommes Fisken i og koger til den er mør, tages da op og lægges på et Fad og holdes varm. Suppen sies, sættes over Ilden og jævnes med Mel, rørt ud i Margarine; den hældes over Fisken, som serveres med ristet franskbrød.