Havkat fra Holsteinsborg

Havkat fra Holsteinsborg. (fra det grønlandske køkken)

1 kg filet af havkat, renset og skåret i 5 cm brede stykker
2 hakkede skalotteløg
1 æble, skrællet og skåret i småstykker (Belle de Boskop er bedst)
1 grøn peberfrugt i strimler
1 spsk. edelsüsspaprika
2 spsk. tomatpuré salt og peber smør/olie til stegning
1 dl fiskebouillon (evt. fra terning)
2 dl cremefraiche

Fiskestykkerne saltes og stilles køligt 1/2 time. I en tykbundet gryde klares løgene i smør/olie, hvorefter urter, tomatpuré og krydderier tilsættes.
Lad det hele tage farve. Tilsæt bouillon og cremefraiche og korrigér krydderismagen, før fiskestykkerne lægges ned til sovsen. Lad gryden koge ved svag varme i 12-15 minutter.
Serveres med ris eller pillekartofler.