Kalvenyresteg

Kalvenyresteg. (6 – 8 port.)

2 – 2½ kg kalvenyresteg med nyre

salt og peber

½ liter suppe eller kalvebouillon

Sovs:

25 g smør

3 spsk. mel

½ liter stegesky

2 dl. fløde

salt og peber

Afpuds kødet og rids fedtsiden som flæskesteg eller få slagteren til at gøre det. Gnid stegen på alle sider med salt og peber. Læg den på bradepandens rist og sæt den i ovnen ved 170 grader. Lad den stege ½ time. Hæld så vand, suppe eller bouillon i bradepanden. Fortsæt stegningen ca. 1 time. Sæt varmen på 225 grader de sidste 20 min., hvis oversiden er for bleg. Sovsen: Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med melet. Spæd med den siede stegesky og rør sovsen glat og ensartet. Kom fløden i og lad sovsen koge 4 – 5 min. Smag til med salt og peber.

Anretning: Løsn filet og mørbrad så tæt på benet som muligt. Skær kødet i skiver og læg det samlet til benet igen. Skær nyren i skiver og læg den ved siden af. Server sovsen til sammen med sæsonens grønsager og kogte kartofler. Svitsede champignoner kan serveres til.

Tilbage