Farserede peberfrugter. (4 port.)
4 – 6 peberfrugter
250 g hakket flæskesmåkød
125 g champignoner
1 chalotteløg
1 æg
½ dl. fløde
salt og peber
1 løg
1 spsk. smør/margarine
2 spsk. koncentreret tomatpuré
¼ tsk. paprika
¼ tsk. stødt basilikum
2 ½ dl. bouillon
1 spsk. mel
1 dl. piskefløde
Stilkenderne skæres som et låg af peberfrugterne, som befries for frø og frøstole, skylles og aftørres varsomt. En lille flis snittes af bunden på hver peberfrugt, så de bedre kan stå. Til farsen blandes det hakkede kød med champignonerne og chalotteløget – begge dele fint hakkede. Røres derpå med ægget, fløden og krydderierne, farsen fordeles i peberfrugterne, og stilkenderne sættes på som låg. Det pillede og fint hakkede løg svitses i gryde i smørret/margarinen, tilsættes tomatpuréen og krydderierne, der omrøres, og bouillonen tilsættes. De fyldte peberfrugter stilles side om side i gryden og småkoger under lå i ca. 25 min. Tages op og holdes varme i et halvdybt fad. Skyen jævnes ganske let med melet udrørt i lidt vand, piskefløden tilsættes, og sovsen smages til. Ved anretningen hældes sovsen over peberfrugterne. Serveres med groft brød.
Tilbage