Juleænder med mørbrad. 6 – 7 personer
2 ænder á 2800 g
1 meget stor mørbrad uden fedt og sener
salt og peber
svesker og æbler
Klip halsen af ænderne og sørg for at få så meget skind med som muligt, tag det forsigtigt af. Klip også vingerne af og kog dem sammen med halsene i letsaltet vand i 1 time. Pak mørbradens ind i halsskindene, så den er dækket – i hvert fald mest muligt – og fæst med kødnåle. Gnid ænderne med salt og peber, fyld dem og læg dem på rist over bradepanden med brysterne nedad. Læg mørbraden ved siden af dem og sæt det hele i ovnen ved 175 grader med den afkogte suppe i bradepanden. Vend ænderne om på ryggen efter ½ times forløb og vend mørbraden 3 – 4 gange i alt. Steg ænder og mørbrad i 3 timer. Skær ænderne ud og grill dem evt. i 10 min. hvis de ikke er sprøde nok. Anret stykkerne sammen med æbler og svesker og mørbraden skåret i skiver på skrå.
Er det en mindre mørbrad skal den kun stege med i ca. 1½ time.