Helstegt kalvefilet med flødesovs. (6 – 8 pers.)
1 kg kalvefilet
100 g fersk spæk i tynde skiver
50 g smør
Sovs:
skyen fra stegen
kraftig kalvebouillon
1 – 2 dl. piskefløde
kulør
salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
Kartofler
syltede asier
ribsgele eller tyttebærsyltetøj
Fjern evt. sener og hinder fra kødet. Sno tynde skiver spæk rundt om fileten, form fileten så den bliver rund, og bind hvidt bomuldsgarn om, så spækket holdes på plads. Brun smørret i en stegegryde, og når det har bruset af, lægger du fileten i og bruner den godt på alle sider. Hæld så meget vand eller kalvebouillon på, at det står ca. 3 cm op om kødet, dæmp varmen, læg låg på og lad fileten stege sagte i 20 min. Vend den så og fileten steger sagte yderligere 1 kvarter. Tag den op, pak den i folie og lad den hvile i ca. 1 kvarter. Mål imens skyen og bland den med så meget bouillon og piskefløde, at du har ca. 7½ dl. Bring sovsen i kog og lad den simre i nogle min, til den bliver tykkere, og farv den så lysebrun med kulør og smag den til med salt og peber. Fjern spækskiverne fra fileten og skær den i tynde skiver. Server dem på et varmt fad sammen med tilbehøret.