Æbletærte
Dej
100 g margarine
150 g mel
1 æggeblomme
1 spsk. koldt vand
Fyld
500 g syrlige æbler
2 spsk. sukker
4 spsk. creme fraiche
2 spsk. vand
Tilbehør: flødeskum
Margarinen smuldres i melet, æggeblommerog vand tilsættes og dejen æltes let sammen. Hviler i køleskab ½ – 1 time,derefter rulles 2/3 af dejen ud og en tærte eller lagkageform med løs bund,beklædes hermed.
Bunden prikkes med en gaffel og sættes i ovnen i 5 min. ved 200 grader.
Æblerne skrælles og rives groft, sukker, creme fraiche og vand røres sammen.
Æblerne fordeles i den forbagte form og creme fraiche blandingen hældes over.Resten af dejen trilles i strimler, som lægges over æblerne.
Bages i ovnen 30 – 40 min. ved 200 grader. Serveres med flødeskum til.
Denne opskrift er sponsoreret af : El24Online