Mors vanillekranse. ca. 75 stk
250 g mel
1 knivspids hjortetakssalt
175 g smør
kornene af ½ – 1 stang vanille
125 g sukker
½ sammenpisket æg
Sigt mel og hjortetakssalt sammen og hak smørret ud i det med en kniv. Skrab kornene ud af vanillestangen og bland dem i lidt af sukkeret og kom så blandingen sammen med resten af sukkeret og det halve æg i melet og smørret og ælt hurtigt dejen sammen. Rør mindst muligt ved den – den er så fed, at den smelter imellem fingrene på dig. Lad den hvile i køleskabet i ½ – 1 time. Stil dine bageplader på et koldt sted. Tag kniven ud af din kødhakkemaskine og erstat den med den plade, der har et stjerneformet hul. Kør dejen gennem kødhakkemaskinen og fang de flotte ”stjernestænger”, der kommer ud og lemp dem forsigtigt ned på bordet. Skær dem i 5 – 6 cm lange stykker og saml dem til kranse. Beklæd de kolde bageplader med bagepapir eller smør dem og sæt vanillekransene på. Bag dem i en 250 grader varm ovn i 6 – 7 min., til de er gyldne.