Nougatstænger

Nougatstænger

200 g rå marcipan

50 – 100 g sukker

ca. 1 æggehvide

75 g blød nougat

Sprøjteglasur:

½ æggehvide

50 – 60 g sigtet florsukker

Ælt marcipanen med sukker og tilsæt æggehvide lidt efter lidt, til massen er blød og let luftig. Rul massen ud i 2 lange stænger, drys lidt florsukker på bordet, så slipper massen let. Giv dem et let tryk med kagerullen, så de flades lidt ud. Ælt nougaten blød og rul den ud på et let florsukkerdrysset bord til en lang strimmel, der passer til marcipanmassen. Læg nougaten på midten af marcipanmassen, og læg den anden marcipanstang over, rul dem let sammen. Sæt den på en plade med bagepapir. Bag ved 220 grader i ca. 10 min., til den er let lysebrun. Afkøl på bagerist eller sæt den afkølede plade 5 min. i fryseren. Rør æggehvide og florsukker helt stift. Når glasuren hænger fast på skeen, når denne tages op, er den tilpas. Det tager 5 – 10 min. Fyld den i et kræmmerhus af pergament. Klip en lille spids af. Sprøjt nougatstangen ganske tyndt i zig-zagmønster. Lad glasuren stivne helt. Skær stangen i mindre stykker på skrå.