Fedtkogte julekranse. (år 1939)
60 g margarine
125 g sukker
2 æg
skal af ½ citron
2½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
500 g mel
1½ dl. fløde
Til kogning:
375 g ukrydret svinefedt eller palmin
Endvidere:
3 – 4 spsk. sukker
Rør fedtstof og sukker blødt. Tilsæt æggene ét ad gangen. Riv skallen af en halv citron i. Bland melet med bagepulver. Rør de tørre dele i dejen skiftevis med fløden. Lad dejen hvile et koldt sted et kvarters tid. Rul dejen ud til ½ cm tyk plade. Udstik runde kager med glas. Diameteren skal være ca. 6 cm. Lav et hul i midten af hver dejcirkel med en mindre udstikker, et fingerbøl kan f.eks. bruges. Varm fedtstoffet op til det er godt varmt, 180 grader, en lille franskbrødsterning skal blive gylden på et minut. Kog kagerne på begge sider i det varme fedtstof, men kun 2 – 3 stykker ad gangen i ca. 3 – 4 min. pr. hold. Tag forsigtigt kagerne op med en hulske og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Vend kagerne i sukker og server dem varme eller – helst – lune.