Udgivet i Skriv en kommentar

Chokoladeovertrukken Frugt

Chokoladeovertrukken frugt, marcipan o.a

ca. 100 g helt tør frugt, marcipan, nødder eller lignende

Overtræk

ca. 100 g nødde-, lys, mørk eller hvid chokolade

Pynt

f.eks. mandelsnitter, kokos, knust hård nougat, guldstøv

Overtrækschokolade snittes eller høvles med kniv og smeltes i vandbad eller i ovn. Der må ikke komme hverken vand eller damp til. Den piskes igennem af og til. Når den er helt smeltet, men må ikke blive for varm, er den parat til overtræk. Marcipan, nødder, frugter, der ikke safter, eller lignende dryppes stykke for stykke i chokoladen og tages op med 2 gafler, så overflødig chokolade løber fra. Stykkerne lægges på olieret papir og pyntes. Lad dem tørre helt. De må ikke tørre i træk. Så bliver de let stribede.