Julepie med Kalkun

Julepie med kalkun. (4 per.)

Dej:

75 g smør

175 g mel

1 æggeblomme

2 tsk. timian

et nip salt

ca. ½ dl. koldt vand

1 æggehvide til pensling

Fyld:

300 g kalkunbryst i tynde strimler

1 hakket løg

2 snittede stilke blegselleri

½ æble i terninger

4 – 5 grofthakkede svesker

30 g smør til stegning

3 spsk. mel

ca. 3 dl. bouillon

lidt rosmarin

salt og peber

Dej: Hak smørret i melet, saml dejen med de øvrige ingredienser og læg den derpå koldt, mens fyldet tilberedes

Fyld: Svits kød, løg, blegselleri, æble og svesker i smør på en pande. Drys melet på, spæd med bouillon og lad blandingen småkoge under omrøring, til den tykner. Smag til med rosmarin, salt og peber og hæld fyldet i et ovnfast fad. Rul dejen ud, læg den over fyldet, skær den til og pres den godt ned mod kanten af fadet. Lav to tynde ”skorsten” af alufolie og sæt dem i dejen – derved kan overskydende væde dampe ud. Skær dejresterne ud til små figurer og lim dem på dejen med sammenpisket æggehvide. Pensl derpå hele overfladen med æggehvide og bag pien i en 200 grader varm ovn i ca. 45 min