Julepie med kalkun. (4 per.)
Dej:
75 g smør
175 g mel
1 æggeblomme
2 tsk. timian
et nip salt
ca. ½ dl. koldt vand
1 æggehvide til pensling
Fyld:
300 g kalkunbryst i tynde strimler
1 hakket løg
2 snittede stilke blegselleri
½ æble i terninger
4 – 5 grofthakkede svesker
30 g smør til stegning
3 spsk. mel
ca. 3 dl. bouillon
lidt rosmarin
salt og peber
Dej: Hak smørret i melet, saml dejen med de øvrige ingredienser og læg den derpå koldt, mens fyldet tilberedes
Fyld: Svits kød, løg, blegselleri, æble og svesker i smør på en pande. Drys melet på, spæd med bouillon og lad blandingen småkoge under omrøring, til den tykner. Smag til med rosmarin, salt og peber og hæld fyldet i et ovnfast fad. Rul dejen ud, læg den over fyldet, skær den til og pres den godt ned mod kanten af fadet. Lav to tynde ”skorsten” af alufolie og sæt dem i dejen – derved kan overskydende væde dampe ud. Skær dejresterne ud til små figurer og lim dem på dejen med sammenpisket æggehvide. Pensl derpå hele overfladen med æggehvide og bag pien i en 200 grader varm ovn i ca. 45 min