Sådan Bliver du Stor og Stærk på et Stramt Budget

De fleste af os ved godt, at vi kunne have godt af, at dyrke noget mere motion. Det ville gøre os sundere, give os mere energi i hverdagen, og samtidig give os en flottere og mere funktionel krop. Men selv med alle disse fordele, kan det godt være op ad bakke, at komme i gang med en god træningsrutine.

Én af udfordringerne er manglen på tid. Eller i hvert fald følelsen af, at vi ikke har tid i hverdagen til at træne. Når man har klikket snooze på vækkeuret et par gange, fået kæmpet sig ud af sengen, er kommet igennem morgentrafikken, og har arbejdet 8 timer i streg på en travl arbejdsplads, så kan det godt føles umuligt også at skulle finde tid til en omgang træning. Men det er faktisk mest af alt en illusion: det er nemlig mere komplekst end som så. Hvis du begynder på en god træningsrutine, så vil der nemlig være rigtigt mange ting der forandrer sig i dit liv. For det første vil du med al sandsynlighed falde tidligere i søvn, og sove meget bedre om natten: hvilket vil gøre det langt nemmere at komme op om morgenen. Du vågner altså så snart – eller måske endda før – vækkeuret ringer, og er sprængfyldt med energi. Det betyder at du har tid til at spise noget godt og sundt morgenmad, og er mindre stresset når du sidder i trafikken. Måske kommer du endda så tidligt afsted, at du slet ikke behøver at holde i kø! Med et styrket sind og krop bliver det også betydeligt nemmere at komme igennem den 8 timer lange arbejdsdag. Måske ser du endda frem til at træne efter arbejde, og det føles som om dagen flyver afsted! Tiden er altså ikke noget reelt problem: når først du kommer i gang med rutinen, vil du på nærmest magisk vis få mere tid i hverdagen.

Tiden er dog ikke det eneste, der holder mange af os tilbage fra, at have en god træningsrutine. Det er nemlig også meget almindeligt at have et meget stramt budget, der ikke rigtigt giver plads til, at vi kan drikke sunde health-shakes og træne i byens bedste fitnesscenter. Der er sjældent nogen magisk løsning på økonomiske udfordringer: og mange opgiver derfor at have en sund rutine, fordi de ganske enkelt ikke mener, at de har råd.

Men det er faktisk også lidt af en illusion. Du kan nemlig sagtens blive stor og stærk på et stramt budget. Du er bare nødt til at ignorere reklamerne fra alle de forskellige fitness-steder og -guruer. Det eneste du reelt har brug for er noget billig proteinpulver og nogle trænings elastikker. En hjemmelavet proteinshake fungerer nemlig mindst ligeså godt, som den de sælger til overpris henne i centret, og et par træningselastikker er alt hvad du har brug for, for at komme igennem et komplet full-body træningsprogram.