Tips til en god juleferie

Julen er for mange den bedste tid. Det er her, man samles i familien og nyder hinandens nærvær. For mig personligt giver det et tiltrængt afbræk fra en hektisk december med meget arbejde. For andre er det måske en velkommen pause fra studiet, som gør juleferien speciel.

Ligegyldigt hvad baggrunden er, så glæder de fleste af os til at komme hjem til hygge, konfekt, and, brun sovs og kartofler. Derudover er der tit julefrokoster med gamle venner i dagene efter, og her skal man jo også være klar til at socialisere.

Når juledagene er ovre, kan man måske være en smule udkørt af både at være sammen med familie og venner på ganske kort tid. Derfor kommer jeg her med et par tips til, hvordan du finder overskud i juleferien.

 

Det rette mindset

Selvom juledagene er rigtig hyggelige, så kan de også godt tage på overskuddet, fordi man skal være på 24/7 uden særlig meget alene-tid. Det kan derfor være godt lige at sætte sig ned ti minutter og forventningsafstemme med sig selv og være realistisk omkring, at man godt kan blive lidt træt i hovedet i løbet af sådan en juleferie.

 

Pak i god tid

Lav en liste med ting, som du ved, du får brug for og så få pakket det hele på en gang. Det mindsker stresset og så er der også mindre sandsynlighed for, at du glemmer noget.

Lav en liste over de begivenheder, du har i løbet af juleferien og pak tøj efter hver begivenhed. Så ved du også, at du kun får pakket én bluse eller skjorte til julefrokosten og ikke fire styles, som du alligevel ikke gider at bruge.

 

Husk underholdning til dig selv

Det kan sagtens være, der er stille tider med familien i juledagene, og her er det oplagt at tage en ”pause” og få slappet lidt af. Husk derfor at få en god bog med i tasken eller en iPad med Netflix installeret. Det giver lige en muligheden for at komme ned i tempo og få lidt energi til samvær og hygge senere.

 

Husk at slappe af

Det kan næsten virke som et banalt tip, men folk stresser utrolig meget i julen. Det burde vi dog ikke, for det er jo her, vi skal nyde hinandens nærvær. Derfor skal du huske at trykke på pyt-knappen, hvis noget ikke lige går som forventet. Dette handler igen om ens mindset, og derfor kan det være smart at forberede sig selv på, at alt ikke nødvendigvis kommer til at køre efter planen inden, man tager på juleferie.

Dette var mine fire tips til en god juleferie. Det vigtigste er dog, at du bruger det, der virker for dig og ikke nødvendigvis mine tips.