Tjekliste til baby – få styr på de nødvendige ting

Der er rigtig mange ting, man skal have styr på, når man venter sit første barn, og det lidt af en jungle at hitte ud af alle de nye ord og begreber, man konstant støder på. Det er både sjovt, hyggeligt og – til tider – uoverskueligt at skulle anskaffe sig alle de ting, man har på sin tjekliste, og hvordan kan man være sikker på at have det hele? En god idé er samle de forskellige lister, du kan finde på forskellige hjemmesider og sortere i dem, så du kun står tilbage med de ting, der er relevante for netop jer som kommende familie. Start denne liste i god tid, så du løbende kan tilføje eller fjerne ting, du kommer i tanke om. Her i artiklen finder du inspiration til både must have og nice to have, så læs med og lad dig inspirere til din indkøbsliste til din kommende baby.

Det mest basale

Det kan være, du for længst har fået styr på alle de mest basale ting, som baby får brug for, men det er alligevel en god idé at læse med her, for det kunne være, at du havde misset en ting eller to. Når det kommer til tøj, har mange en hang til at købe for meget, især af de helt små størrelser, fordi de glemmer, hvor hurtigt en nyfødt vokser, men også fordi det er så fristende med alt det nuttede babytøj. En god tommelfingerregel er at købe ét sæt tøj til hver dag i ugen, og husk at overveje sæsonen således, at du køber meget uld til vinter/efterår, og lidt tyndere materiale til forår/sommer. Er du i tvivl om, hvorvidt du har købt for lidt, så husk på, at butikkerne også har åbent, når baby er kommet til verden.

I forhold til indretning af værelset, behøver det ikke fylde så meget. Nogle indretter sig i soveværelset pga. pladsmangel eller lyst, mens andre indretter et helt separat værelse til den lille ny. Uanset hvad kan man tælle på én hånd, hvad der er absolut nødvendigt at erhverve sig af møbler til den lille ny verdensborger: en tremmeseng/vugge, puslebord og skab/garderobe til tøj. Det behøver ikke at koste alverden, for mange af disse ting bliver passet så godt på, så hvis du beslutter dig for at købe dem brugt, kan du spare rigtig mange penge og stadig få et særdeles godt produkt til gengæld.

De lidt sjove og hyggelige

Det skal ikke være praktisk det hele, og derfor får du også her nogle idéer til, hvilke ting du kan købe eller ønske dig, som ikke nødvendigvis er vigtige at anskaffe sig lige med det samme. Det kunne for eksempel være et aftryk af din babys fødder eller hænder, hvilket kan gøres på flere forskellige måder. Du kan for eksempel gøre det derhjemme på køkkenbordet ved at dyppe dit barns fødder eller hænder i maling for derefter at placere dem på et stykke hvidt karton. Lad det tørre, og du kan derefter putte det i en flot ramme og hænge det op på væggen. Husk at skrive dato på, så du om mange år kan tænke tilbage på det, og så er det også en god måde, hvorpå du kan skelne mellem dine andre børns aftryk.
En anden sjov idé er den populære fødselstavle, som er et evigt minde om den dag, datter eller søn kom til verden. Udfyld oplysningerne fra den specielle dag (navn, dato, fødselsvægt, længde, klokkeslæt), og vælg imellem en masse skønne designs, så du får lige det udtryk, der passer hjem til din bolig.