Juletærte. (8 pers.)
5 store makronbunde (færdigkøbte)
Creme:
10 æggeblommer
1½ dl. melis
4 dl. fløde
250 g usaltet smør
100 g mørk kogechokolade
3 spsk. pulverkaffe
3 spsk. cognac
Desuden:
150 g groft hakkede hasselnøddekerner
Rør æggeblommer, sukker, fløde og smør i en tykbundet gryde. Varm det langsomt op og pisk i cremen til den er tyk. Den må ENDELIG IKKE koge! Smelt chokoladen og hæld den i cremen, der skal tages fra varmen. Smag cremen til med cognac. Rør grundigt i den. Stil den i køleskabet, til den er helt kold. Læg bundene sammen med cremen – ingen creme over den øverste bund – og heller ingen creme på siderne. Det skal IKKE ligne en lagkage. Lad juletærten stå i køleskabet mindst natten over, inden den serveres. Juletærten smager pragtfuldt som dessert, men den kan også spises kl. 24.00 nytårsaften med et glas portvin til.