Kryddersild i lage mednellike og muskat (8 pers.)
6 store, flottespegesild
2 skalotteløg (de store franske)
½ – 1 dl lys mild vineddike
1 dl vand
1 dl sukker
5 hele peberkorn
1/2 tsk. fintrevet frisk muskatnød
3 hele nelliker
Udben sildene og læg dem i vand ikøleskabet i 1 – 2 døgn afhængigt af, hvor kraftigt saltede de er. Er manpresset for tid, kan enkelte produkter nøjes med 4 timer, men det kræver, atman har erfaring med sine spegesilds styrke. Pil og hak skalotteløgene fint.Skær de udvandede sildefileter i pæne store stykker og læg dem lagvis medhakket løg. Kog en lage sammen af eddike, vand, sukker, peberkorn, muskatnødog nelliker i Ca. 5 min. Hæld den afkølede lage over sildene, og stil demkoldt natten over