Oksehalesuppe

Oksehalesuppe(5 portioner)

2 oksehaler (ca. 2½ kg)

ca.100g smør/ margarine

1-2løg

2-3gulerødder

¼selleri

1-2porrer

ca.3 l vand

paprika,peber

1-2spsk salt

3spsk mel

tomatpuré,(sukker)

sherry,kulør

Halerne vaskes godt, skoldes og skæres i stykker gennem alle led. Er der megetfedt på de øverste stykker, fjernes noget af det. Halestykkerne brunes i grydei rygende varmt fedtstof og tages op, hvorefter de rensede, udskårne urterbrunes. Halerne lægges tilbage, og vand hældes på. Når suppen koger, skummesden omhyggeligt, salt og krydderier tilsættes, og suppen koger langsomt underlåg, til kødet er meget mørt og løsner sig fra benene, i alt ca. 3 timer,måske lidt mere. Kødet tages op og holdes varmt, mens suppen sies og jævnesmed det udrørte mel. Smages til med tomatpuré, evt. en anelse sukker og tilsidst sherry. Evt. tilsættes lidt kulør.
Kødet fra de store haleled pilles af og lægges i suppen, de små led servereshele, enten i suppen eller ved siden af. Til suppen kan gives overskårne ægeller hårdkogte æggeblommer, eller den kan serveres med lidt fintskårnegulerødder og små grønærter i suppen.
Flùte eller kuvertbrød gives til oksehalesuppen. Den er en solid ret, som kunkræver en let efterret f. eks. lidt ost eller frugt.