Juleflæsk

Juleflæsk

¾ – 1 kg kogeflæsk

3 tsk. salt pr. liter kogevand

4 – 5 peberkorn

2 laurbærblade

Endvidere:

ca. 15 hele nelliker

2 laurbærblade

Saltlage:

2 liter vand

200 g salt (2 dl.)

2 spsk. sukker

Tilbehør:

Rugbrød

sennep

syltede rødbeder

Kom flæsket i en gryde med vand, der dækker og bring det i kog uden låg. Skum suppen, tilsæt salt, peberkorn og laurbærblade og lad flæsket koge ved svag varme under låg 1 time eller til det er mørt. Tag flæsket op af kogevandet og lad det blive koldt. Rids sværen i kvadrater på 2 cm med en skarp kniv. Stik hele nelliker og et par laurbærblade ned i sværen. Rør en kold saltlage af vand, salt og sukker. Sørg for, at salt og sukker er helt opløst, inden flæsket lægges i. Lad flæsket ligge i lagen 2 – 3 døgn et koldt sted. Tag flæsket op, skær det i tynde skiver og server det med rugbrød, sennep og syltede rødbeder. Tips: Juleflæsk er også velegnet til stuvet hvidkål, julekål, grønlangkål.