Rødgrødmed fløde
Sommerensbedste dessert som ikke findes nogen andre steder, så vidt jeg ved, end heriDanmark. Rødgrød kan laves med hele bær, siet eller med halvt af hver, jegforetrækker det sidste, hvor man har bærsmag og konsistens i behold. Rødgrøder gerne med ribs, solbær og hindbær, jeg tilsætter som regel også jordbær.
300g ralbarberstilke
4 dl vand
250 g ribs
200 g solbær
250 g friske jordbær
350 g friske hindbær
ca. 150 g sukker, eller efter smag
frugtgrødsjævner
Skærrabarberstilkerne i små stykker og kom dem i en gryde med vand, ribs oghalvdelen af solbærrene. Lad det koge ved svag varme i 5-6 min. Si det. Hælddet tilbage i gryden og kom de resterende solbær i sammen med jordbær ogsukker. Kog ganske kort inden hindbærrene kommes i. Giv det hele et kort opkogog rør om. Udrør jævningen i lidt koldt vand og rør det i den koghede grød.Hæld grøden i serveringsskålen og drys med lidt sukker, så den ikke dannerskind. Serveres med kold fløde på.
Tips: Der kan drysses finthakkede mandler på grøden efter den er hældt iserveringsskålen. Kirsbær kan koges med sammen med de øvrige bær der skalsies.