Råger Flødestegte

Råger, flødestegte. (4 pers.)

4 – 6 unge råger

salt og peber

100 g røget bacon

30 g smør

3 dl. piskefløde

1 dl. suppe eller bouillon

2 – 3 spsk. fintrevet rugbrød

Drys de istandgjorte råger med salt og peber. Skær den røgede bacon i små terninger og rist dem gyldne i en stegegryde. Kom smørret i og lad det blive gyldent. Brun rågerne på alle sider i fedtstoffet. Kom halvdelen af piskefløden i sammen med bouillonen. Lad rågerne snurre ved jævn varme i 30 min. Vend dem jævnligt, så de bliver ensartet stegt. Tag dem op af gryden og hæld resten af fløden i sammen med det revne rugbrød – det jævner og giver farve. Kog sovsen igennem og smag den til. Anret de stegte råger i et halvdybt fad og hæld flødesovsen over. Kogte kartofler smager godt til sammen med en salat.

Tips: Rågerne kan fyldes med persille som kyllinger. 1 dl. piskefløde erstattes af creme fraiche.