Gyldenspjæts livret

Gyldenspjæts livret. (4 pers.)

Sprængt oksebryst med stuvet spidskål.

1 stykke sprængt (letsaltet) oksebryst på et par kg

1 spidskålshoved

3 spsk. smør

3 spsk. mel

2 dl. kogevand fra kålen

2 – 3 dl. mælk eller fløde

salt og hvid peber

lidt reven muskat

Kog oksekødet i vand, der dækker kødet, til det er godt mørt – det varer et par timer. Del kålhovedet i 4 – 5 ”både” og kog dem i letsaltet vand et kvarter. Smelt smørret og rør det sammen med melet. Spæd med kogevand fra kålen samt mælk og fløde. Kog stuvningen igennem og smag til med salt, peber og reven muskat. Snit kålen fint og bland den i stuvningen eller anret hele stykker kål i et halvdybt fad og hæld stuvningen over. Skær oksebrystet i skiver og server den stuvede spidskål til.

Tilbage