Stegt rype på ribsbund. (4 port.)
2 ryper (plukkede og rensede)
smør
1½ tsk. salt
½ tsk. hvid peber
2 dl. bouillon
Bind fuglene op med bomuldstråd, så de beholder formen. Brun fuglene godt i smør i en gryde. Tilsæt salt og krydderier og spæd med lidt bouillon. Lad fuglene stege ved svag varme under låg, til kødet føles mørt. Prøv med en spids kniv. Beregn stegetiden til ca. 50 minutter. Tag fuglene op og hold dem varme.
Sauce:
3 dl. sky eller bouillon
½ dl. koncentreret ribssaft
2 spsk. hvedemel
1 dl. piskefløde
1 tsk. timian
salt og peber
3 – 4 dl. ribs
Si skyen, spæd med bouillon til 3 dl. og lad det koge op. Tilsæt ribssaften. Rør melet ud i vandet og pisk jævningen ned i skyen. Tilsæt fløden og lad saucen koge i 3 – 5 minutter. Smag til med timian, salt og peber. Skær fuglene op og servér kødet på en bund af ribs med sauce og kogte grønsager.