Svesker i cognac. (6 port.)
En dessert der er nem og ligetil og endda kan tilberedes dagen før den skal serveres.
500 g svesker
2 dl. vand
1 lille vaniljestang
2 spsk. puddersukker
1 dl. cognac
Sveskerne, udblødes et par timer i kogende vand. Sættes derpå over varmen og simrer 6 – 8 minutter, sveskerne tages op med en hulske og lægges i en skål. Vaniljestangen hakkes fint og drysses i vandet, som nu koger lidt ind. Når det begynder at boble, tilsættes puddersukkeret under omrøring. Når sukkeret er smeltet, kommes cognacen i og saften hældes efter et øjeblik over sveskerne. Desserten skal serveres ganske kold og spises med flødeskum blandet med creme fraiche og gerne smagt til med et stænk cognac. Der beregnes 2 dl. piskefløde og 1 dl. creme fraiche. PS: Cognacen skal helst have et opkog inden den tilsættes.