Rognpande
½ kg torskerogn
1 tsk. salt
1 porre
1 bdt. persille
15 g margarine
1 dl hvidvin
2 dl fiskesuppe + vand
4 spsk. cremefraiche
salt, peber
ca. ¾ spsk. reven peberrod
Torskerognen drysses med salt og pakkesind i alufolie, koges i vandet ca. ½ time. Rognen pakkes ud og suppen som harsamlet sig i pakken, hældes fra og gemmes, rognen afkøles.
Porren skæres i skiver, persillen hakkes og de svitses i margarinen. Hvidvin ogfiskesuppe + vand hældes ved, koges et par minutter. Cremefraiche tilsættes ogsaucen smages til med salt, peber og peberrod. Torskerognen skæres i skiver,som lægges ned i saucen og varmes igennem. Torskerognen kan evt. ristes påpanden i lidt margarine, inden skiverne lægges ned i saucen.
Servere med kogte kartofler til.