Mørbrad fra Lemvig

Mørbrad fra Lemvig

2 mørbrade
1 stort løg
1 – 2 fed hvidløg
smør til stegning
4 tomater
1 tsk. paprika
2 tsk. karry, salt
1 dl fløde

kartoffelmos

¾ kg kartofler
salt, hvid peber
ca. 2 dl fløde
50 g smør
2 æggeblommer
50 g revent ost

Mørbradene gøres i stand og skæres istrimler (ca. 5 cm. lange) Løget skæres i små terninger, der svitses letsammen med de fintsnittede hvidløg. Heri kommes kødet der brunes. Tomaterneflåes og tilsættes sammen med krydderierne og fløden. Retten steges langsomti 15 min. hvorefter den ligges i et ovnfast fad.
De friskkogte kartofler dampes, pureres og røres op med fløde, smør ogæggeblommer,
smages til med salt og lidt hvid peber. Mosen lægges over kødet, drysses medreven ost.
Retten gratineres i ovnen ved 225 grader i ca. 10 min. til mosen er let gylden.