Ovnstegte fasanhøner

Ovnstegte fasanhøner

3 fasanhøner
olie
salt, peber
1 tsk. fire krydderier
125 g smør
3 dl. kogende bouillon
½ dl. madeira
125 g miniløg
½ kg champignoner
1 dl piskefløde
reven muskatnød.

De istandgjorte fasaner halveres, penslesbåde ind- og udvendig med olie og drysses med krydderierne, der blandesforinden.
Brunes i brusende smør, den kogende bouillon og madeira hældes ved, alt simrernogle minutter, og lægges derefter i et ovnfast fad. Dækkes med folie og fadetsættes i ovnen ved jævn varme 190 grader i 35-40 minutter. Fasanerne dryppesind imellem.
Imens dampes miniløgene i kogende, letsaltet vand – tages op efter et øjeblik,og løber af i en sigte.
Champignonerne snittes, svitses i en lille klump smør, hvorefter miniløgeneblandes i tillige med piskefløden. Snurrer et øjeblik under omrøring ogkrydres med en smulie reven muskatnød. Fordeles derefter over fuglene de sidste6-8 minutter af stegetiden. Serveres i fadet og spises for eks empel medHvidløgsbønner.